Најновије

УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ - "ТАЈМС" ОБЈАВИО: Операција у Курској области без ефекта - Руси напредују!

Украјинска војска се пожалила да напад Кијева на Курску област није утицао на ситуацију на фронту, преноси "Тајмс", позивајући се на изворе у украјинској војсци.
У рову...

У рову...

Према писању листа, Украјина се надала да би њена недавна акција на Курску област могла да "олакша терет" њеним трупама у Донбасу, где украјинске оружане снаге доживљавају "скоро неподношљив притисак", али то се није догодило.

"Ово није имало никаквог утицаја на наш фронт. Напади Русије упорно се настављају", цитира лист капетана 47. бригаде Оружаних снага Украјине Дзвенислава Римар, који је учествовао у борбама у близини Красноармејска (Покровск).

Римар је за "Тајмс" указао на исцрпљеност украјинске војске и тешку ситуацију усред борби за Красноармејск. Позивајући се на телефонске разговоре са војним командантима у Кијеву, украјинске оружане снаге сведоче колапс Кијева у овом правцу главном недостатком људи.

"Украјински војни команданти се муче да објасне очигледан колапс око Красноармејска. Једни криве недостатак артиљеријских граната, други нову руску тактику или употребу "клизећих бомби" и моделе електронског ратовања. Међутим, сложили су се да је руска бројчана надмоћ кључна", напомиње лист, позивајући се на телефонске разговоре са војском.

Закључују да би Красноармејск могао постати највећи ослобођени град по броју становника после Артјемовска (Бахмут).

Истовремено, "Телеграф" тврди да ће судбина главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског зависити од исхода напада украјинских трупа на Курску област.

Јер, како даље наводе, у Кијеву верују да је ова инвазија била покушај "Сирског да се искупи за претходне неуспехе у борби".

Раније је у делу Доњецке Народне Републике који контролишу Оружане снаге Украјине најављена принудна евакуација породица са децом из насеља Красноармејског округа, који је Украјина преименовала Покровск.

Реч је о регионалном центру на северозападу ДНР. Од 2022. године, у граду је живело више од 61 хиљаде људи. Град има велики железнички чвор и кроз њега пролазе путеви који повезују Доњецк са Дњепропетровском области у Украјини. Поред тога, преко Красноармејска постоји железничка веза са градовима које контролише Кијев на северу ДНР – Краматорском и Славјанском.

Прочитајте ОВДЕ о продору руске армије код Константиновке

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА