Најновије

Утврђивање чињеничног стања на КиМ: Како је "косовска" полиција избегла међународну организацију

Покушали да обаве разговор и са Косовском полицијом која се налази у центру села, међутим, безуспешно.

Представници Пупин иницијативе, коју чине српски и амерички држављани, посетили су Косово и Метохију како би утврдили чињенично стање на терену, саопштили су из ове организације.

Извештај о затеченом стању ће у септембру представити у Вашингтону, и то у Америчком конгресу и Стејт департменту.

У питању је вишедневна посета у оквиру које су посетили Гораждевац где су имали прилике да поразговарају са мештанима, свештеником Ненадом Нашпалићем и главним и одговорним уредником Радио Гораждевца Дарком Димитријевићем.

Представници иницијативе су у Гораждевцу обишли школу, цркву, просторије Радио Гораждевца, разговарали са мештанима и свештеником.

Они су покушали да обаве разговор и са Косовском полицијом која се налази у центру села, међутим, безуспешно. Из полицијске станице им је речено да дођу за десет минута, када заврше ручак, а након повратка представника иницијативе, дежурно лице им је саопштило да надлежни више нису у станици полиције.

Извршни директор Пупин иницијативе Вук Велебит рекао је да је идеја да у разговору са локалним српским представницима, са представницима америчке администрације, српске цркве, али и са албанским представницима на простору Косова, сазнају какво је стање људских, религијских права, пре свега српске заједнице и осталих мањина.

"За нас у Пупин иницијативи је ово јако важно питање, и након последњих напада, најаве отварања моста на Ибру и хапшења српских политичких представника на северу, налазимо се овде у посети и ми ћемо, све оно што чујемо од стране представника из српске заједнице овде, адресирати у разговору са представницима и српске и америчке администрације", рекао је Велебит.

Бивши шеф хрватских обавештајаца поводом хапшења шпијуна у Србији: БИА активно ради с Русима

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА