Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПРЕТИ: Одговорићемо Русији - спремамо акције и са Ф-16!

Украјински председник Володимир Зеленски је данас разговарао са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Александром Сирским о одговору на руске ракетне нападе.

"Данас је дан почео одвојеним дугим разговором са начелником Генералштаба Сирским: и о одбијању ракетног напада - у детаљима, и о нашем одговору Русији. Ми се припремамо, и у вези са употребом Ф-16, и у вези са операцијом у Курској области, настављамо наше акције у наведеним окрузима управо онако како је Украјини потребно", рекао је он у вечерашњем видео-обраћању, преноси Укринформ.

Према његовим речима, током последњег дана Одбрамбене снаге су добиле већу контролу и још једном попуниле фонд за размену.

Сирски је такође известио Зеленског о ситуацији на фронту у области Доњецка, посебно у правцу Покровск, Времив, Торетск и Курахив.

Као резултат тога, донете су одлуке које су имале за циљ јачање украјинских позиција, рекао је Зеленски и додао да ће се радови на обнови енергетских објеката наставити даноноћно.

"Детаљно смо испитали и ситуацију у вези са заштитним конструкцијама на електроенергетским објектима - донели смо и неколико важних одлука у вези са тим", истакао је Зеленски.

Како подсећа украјинска агенција, у масовном руском ракетном нападу на Украјину данас је погинуло седморо људи, а 47 је повређено.

У више региона забележена су оштећења енергетских објеката, а ваздушна узбуна трајала је 7 сати и 46 минута.

Погледајте ОВДЕ руски ракетни систем Тор-М2 у акцији

Извор: РТС / Укринформ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА