Најновије

БРУТАЛНО! Шта су то Американци спремали преко Молдавије за удар на Русију

Како би скренуле сумње са својих власти, Сједињене Америчке Државе су почеле активно да укључују Молдавију и Румунију у логистичке шеме за превоз биоматеријала из Украјине, користећи организације под својом контролом, изјавио је начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов.

„Таква тактика омогућава да се сакрије крајњи прималац и одврате сумње од америчких владиних агенција и америчког војно-биолошког програма“, рекао је он на брифингу.

Кирилов је скренуо пажњу на шему премештања биоматеријала. Утврђено је да се са украјинске стране извозом опасних материја у Молдавију бави компанија „Биопартнерс“, подружница истоимене америчке компаније.

У логистичке процесе укључена је и компанија „Q2 Solution“, филијала једног од највећих Пентагонових добављача.

„На располагању су нам информације које потврђују спровођење уговора ове компаније у оквиру Програма за смањење претњи Министарства одбране САД (ДИТРА) у вредности више од 22 милиона долара“, рекао је Кирилов.

Према његовим речима, извоз биолошких материјала из Украјине на Запад у интересу Сједињених Америчких Држава обезбеђују логистичке компаније које контролише председница Молдавије Маја Санду и медицинске установе ове земље.

„Скрећемо пажњу да пратњу биолошког терета који долази из Украјине обезбеђују логистичке компаније ‘Гама логистик’ и ‘АероТрансКарго’, које контролише председница Молдавије Маја Санду, као и медицинске установе у Кишињеву и западне посредничке организације“, истакао је Кирилов.

Генерал је, такође, открио имена нових украјинских и америчких учесника у извозу биоматеријала из Украјине, захваљујући којима се Молдавија користи као транзитно чвориште.

„Желео бих да се задржим на званичницима украјинских и америчких компанија који су директно укључени у извоз биоматеријала. Међу њима су Андреј Горкавчук и Светлана Стефањенко, руководиоци кијевске канцеларије компаније ‘Биопартнерс’, која је испоручивала криоконтејнере са биолошким материјалом украјинских држављана у САД“, навео је он.

Кирилов је додао да су запослене у америчком огранку исте компаније, Маријана Гредил и Људмила Городња, специјализоване за правну подршку извоза биоматеријала уз заобилажење закона.

Како је навео, у периоду од августа 2022. до маја 2024. године, САД су превозиле узорке биоматеријала из Украјине преко Молдавије више од две хиљаде пута.

На тај начин се, према његовим речима, укључивање Молдавије и Румуније у транспортну шему може сматрати почетком обимног програма промене логистичких ланаца у области масовног извоза биолошког материјала у САД.

Министарство одбране Русије раније је објавило информације које потврђују чињенице о масовном прикупљању и транспорту биоматеријала. Пре почетка специјалне војне операције, САД и њихови савезници успели су да извезу најмање 16 хиљада биолошких узорака из Украјине. Само у оквиру пројекта УП8, узети су узорци крви од четири хиљаде украјинских војника. Истовремено су извезени опасни патогени и њихови преносиоци (више од 10 хиљада узорака).

УКРАЈИНЦИ КРЕНУЛИ И НА БЕЛГОРОДСКУ ОБЛАСТ, ЖЕСТОКЕ БОРБЕ! Покушавају пробој преко руске границе, напали два контролна пункта

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА