Најновије

ИЗА ХАПШЕЊА ДУРОВА СТОЈИ САД! Бајден би кључ до Телеграма пред изборе

Дуров никада није гајио илузије по питању САД, говорио је да је то полицијска држава и истицао да америчке обавештајне службе поклањају превише пажње њему и његовом бизнису, као и да су Американци покушавали да врбују његове сараднике, а све у циљу утицања на рад Телеграма, каже председник Думе.

Иза хапшења руског милијардера и оснивача мреже "ВКонтакте" и Телеграма Павела Дурова стоје Сједињене Америчке Државе, написао је данас на Телеграму председник руске Думе Вјачеслав Володин.

"Телеграм је једна од ретких и истовремено највећих интернет платформи на коју САД немају утицај. Истовремено, она ради у многим земљама које су за њих интересантне. Уочи председничких избора у САД Бајдену је важно да преузме контролу над Телеграмом", објаснио је Володин, уз коментар да Телеграм данас користи више од милијарду људи у различитим земљама.

То је, како је додао, "међународна платформа са озбиљним нивоом информационе безбедности и популарности".

Он је напоменуо да су за САД надзор на друштвеним мрежама, тотална цензура, као и прибегавање уценама док се у исто време тврди да се, заправо, ради о борби против разних врста претњи, традиционалне методе политичке контроле и спољног утицаја.

"Већина глобалних мрежа су, по свом пореклу, америчке. Њих контролише Бела кућа. Али за сада не могу да натерају Телеграм да испоставља податке Стејт департменту и америчкој ЦИА. Због тога преко Француске покушавају да оптуже Дурова за више од десет кривичних дела", објаснио је Володин. 

Ипак, према његовим речима, "сам Дуров никада није гајио илузије о САД, називао их је полицијском државом".

"Говорио је да је успех Силицијумскe долинe прошлост и да тамо више не треба пословати. Говорио је о претераној пажњи ФБИ и обавештајних агенција према њему лично и његовој компанији и покушајима врбовања сарадника Телеграма како би се изнутра утицало на рад ИТ корпорације", подсетио је Володин.

РУСИ ПРВИ ПУТ УПОТРЕБИЛИ НОВУ МАТРИЦУ ЗА НАПАД! Од овог нема...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА