Најновије

КУРСКА ОБРАТ ДОСЛОВНО ВРИ: Украјинске снаге крену у напад, Руси их врате назад

Групација „Север“, уз подршку ваздухопловних снага и артиљеријске ватре, успешно је одбила 11 напада украјинских снага у правцу насеља Борки, Кульбаки, Кремяное, Мала Локња, као и покушаје напада на Краснооктябрское, Ољговку и Черкасское Поречное. У сукобима је уништено до 65 украјинских бораца, као и оклопна возила, укључујући један БТР и осам борбених возила.

Поред одбране, руска војска наставља са извиђачким и претраживачким операцијама у шумским подручјима како би открила и елиминисала диверзантске групе које покушавају да продру у унутрашњост Русије.

Уз помоћ ваздушних удара и артиљерије, задају се значајни губици украјинским јединицама, укључујући 22., 61. и 115. механизовану, као и 80. и 82. десантно-штурмову бригаду ВСУ у неколико насеља, међу којима су Апанасовка, Борки и Богдановка.

Током оперативно-тактичких акција, удари су нанети резервним снагама у Сумској области, чиме је уништено до 400 украјинских војника и 30 јединица оклопне технике, укључујући БМП, БТР, више борбених возила, као и артиљеријска оруђа и ракетне системе HIMARS.

УЖАСНЕ ВЕСТИ СА КОСМЕТА: Шиптари отварају своју пошту на месту где је била наша Поштанска штедионица (ФОТО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА