Најновије

ПАНИКА ЗБОГ ДОПИСИВАЊА? Јесу ли државни службеници користили телеграм

Русија се нада да Палев Дуров, власник Телеграма приведен у Француској, има на располагању све могућности за правну заштиту, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим речима, оптужбе на рачун Дурова су озбиљне али је потребно и да исто тако озбиљно буду доказане.

„Против Дурова су покренуте озбиљне оптужбе, али оне захтевају и озбиљне доказе иначе ће то бити директан покушај ограничења слободе комуникације и застрашивања директора велике компаније. На делу ће бити управо политика, чију је улогу у целом случају јуче негирао председник Француске Емануел Макрон“, рекао је портпарол Кремља.

У администрацији нико не користи месинџере

Песков је додао да у амдинстрацији Кремља нико не користи месинџере за службену преписку јер ниједан не одговара безбедносним захтевима.
Упитан да ли се од запослених у Кремљу тражило да обришу преписке на Телеграму, Песков је рекао да је то потпуна глипост.
„Брисати преписке – то је тотална глупост. Запослени у државној служби не треба да се служе месинџерима за потребе посла. Ниједан од њих није поуздан са аспекта информационе безбедности, укључујући Телеграм“, рекао је он.

Хапшење Дурова

Подсетимо, француски медији су у суботу увече јавили да је оснивач Телеграма Павле Дуров приведен на аеродрому „Бурже“. Дуров је приведен када је излазио из приватног авиона, који је наводно стигао из Азербејџана.

Тужилаштво у Паризу је објавило списак од 12 кривичних дела која му се стављају на терет.

Међу њима су саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји дрога, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преносе француски медији.

Француско правосуђе се интересује за друштвену мрежу Телеграм због недостатка модерације и акција за сузбијање трговине дрогом на тој платформи, али и због спречавања ширења садржаја педофилског карактера.

Правосудне власти такође истражују у оквиру овог правног поступка оптужбе за "одбијања на захтев надлежних власти комуникације информација или докумената неопходних за реализацију и коришћење пресретања дозвољених законом".

Француски председник Емануел Макрон негирао је да је притвор оснивача друштвене мреже Телеграм Павла Дурова политичка одлука.

„Овде читам лажне информације о Француској након хапшења Павла Дурова. Француска је највише посвећена слободи изражавања и комуникације, иновацијама и предузетништву. Тако ће и остати. Под владавином права, на друштвеним медијима, као и у стварном животу, слободе се остварују у оквирима утврђеним законом ради заштите грађана и поштовања њихових основних права", рекао је Макрон.

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА