Најновије

РУСИ РЕШИЛИ ДА СВЕ СПАЛЕ! Узбуна широм Украјине! (ВИДЕО)

Русија је ноћас покренула нове ваздушне ударе на Украјину у којима је страдало најмање четворо цивила, јављају украјински медији.

Вести о нападима је на мрежи Икс потврдио и Антон Герашченко, бивши саветник украјинског министра унутрашњих послова.
"Још један дан, још један масовни напад Русије на Украјину. Експлозије су биле у Кијеву, Запорожју, Суми, Хмељницкој области. У Запорожју две особе су погинуле, а четири су повређене у нападу руских дронова. У експлозији и рушевинама оштећене су приватне куће. У Кривом Рогу су погинуле две особе. Руска ракета је погодила хотел, а испод рушевина још увек има људи. Оштећене су и зграде, продавнице и возила у близини", написао је Герашченко.

Кијев пост наводи се да су лансиране хиперсоничне ракете Кинжал, као и крстареће и балистичке ракете и дронови Шахид.

Борбене беспилотне летелице и даље представљају претњу на украјинском небу, а сирене заваздушну узбуну чују се у десет области у тој земљи.

И BBC наводи да је Русија покренула још један талас удара на Украјину, дан након једног од највећих ваздушних удара од почетка рата.

Наводи се да су се сирене за ваздушну опасност огласиле рано јутрос након што је украјинска војска открила да руски борбени авиони лансирају хиперсоничне ракете. Поред тога је забележен и масовни напад дроновима.

Снаге противваздушне одбране Украјине саопштиле су да је цела земља угрожена нападом балистичким ракетама.

Напади на електране, гасне станице, аеродроме
Министарство одбране Русије је објавило да је прецизно наоружање дугог домета испаљено из ваздуха и са мора и искоришћено за нападе на електране и са њима повезану инфраструктуру широм Украјине, укључујући Кијев и Лавов, као и Харковску и Одеску област.

Министарство се огласило и поводом најмасовнијег удара на украјинску енергетску инфрастуктуту саопштењем у којем се истиче да је интензиван напад руских снага довео до прекида у снабдевању електричном енергијом, као и да је онемогућен је железнички превоз оружја и муниције.

Такође, услед групног напада, које су извеле руске снаге, уништене су гасне компресорске станице у Лавовској, Ивано-Франковској и Харковској области, а које обезбеђују функционисање гасно-транспортног система Украјине.

Поред тога, војна авијација Русије извела је нападе на складишта авионског наоружања, које су Кијеву предале западне земље, а које се налазило на војним аеродромима у Кијевској и Дњепропетровској области

ВАШИНГТОН ПРЕТИ ОДМАЗДОМ: Стратешки споразум измениће правила игре у...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА