Најновије

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Запад жели да створи раскол у руском друштву

Колективни Запад је интензивирао покушаје да створи раскол у руском друштву и заоштри међунационалне и међуверске односе у њему, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу.

„Ово питање је посебно актуелно у вези са све чешћим покушајима колективног Запада да подели руско друштво, да створи предуслове за заоштравање међунационалних и међуверских односа, ширењем идеја сепаратизма, екстремизма и радикалних верских идеологија“, рекао је Шојгу током посете Севернокавкаског федералног округа.
Према његовим речима, Запад, покушавајући да одржи доминацију у свету, другим државама намеће поредак заснован на такозваним „правилима“, организује обојене револуције и подстиче формирање терористичких група.

Осим тога, Запад је тај који доприноси оживљавању фашизма и нацизма, као што се дешава у Украјини, нагласио је секретар Савета безбедности Русије. Он је додао да се све то ради у покушају да се Русији нанесе стратешки пораз, уништи њен суверенитет и подреди њиховим интересима.

„У светлу специјалне војне операције, антируска реторика, русофобија и, рекао бих, хистерија о нашој земљи, нашој историји, добили су посебан импулс на Западу“, рекао је Шојгу.

НЕКА СЕ ЕВРОПА ПРИПРЕМИ ЗА ЗИМУ: Кијев ставио тачку на транзит руског гаса преко Украјине

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА