Најновије

УПАД У КУРСКУ ОБЛАСТ ЗА КИЈЕВ ЈЕ СМРТНА ПРЕСУДА! Сирски и Зеленски се коцкали, Путин ће брутално наплатати погрешну процену!

Ако се Кијев надао да ће Русија своје најбоље јединице пребацити у Курску област и тиме разоткрити источни део фронта, онда су сурово погрешили, пише Форбс. Као резултат офанзиве која је у току, руске трупе већ прете Покровску, најважнијем чворишту снабдевања читавог источног сектора украјинске одбране.

Руске трупе непрестано напредују ка кључном украјинском граду Покровску. Ако су се украјински команданти надали да ће њихова инвазија на Курску област одвући неке од најбољих руских пукова и бригада из источне Украјине и ублажити притисак на украјинске трупе у најрањивијим источним секторима, они су свакако разочарани.
Кремљ је углавном оставио своје снаге на месту и уместо тога појачао сектор Курск резервама", пише Форбс.

То значи да се руска офанзива на истоку, започета прошле јесени и проширена до Нове године, несметано наставила у августу.

Последице за одбрамбену кампању Украјине биле су страшне. Бубњеви недавних руских успеха источно од Покровска, северозападно од Доњецка, требало би да звоне за узбуну у Кијеву.
У петак је руска пешадија ушла у Новогродовку, седам миља источно од Покровска. Ракетним бацачем, срушили су украјински тенк.

Покровск се налази на главним украјинским линијама снабдевања западно од Доњецка. После недеља сталног руског напредовања, град је све више у опасности.

Чак ни елитна 47. механизована бригада украјинске војске, са двадесетак преживелих тенкова М-1 Абрамс, није била у стању да заустави руско напредовање.

Иако украјински медији тврде да су руски губици у овом сектору били „тешки", чак и спорије руско напредовање је и даље офанзива, а Покровск је у још већем ризику од пада.

Ако ово доведе до ширег колапса украјинске одбране на истоку, команда у Кијеву би могла да зажали што је распоредила велике снаге - можда десетак батаљона на линији фронта, од којих сваки има до 400 војника - у близини Курска уместо да утврди Покровск, примећује аутор.

КИЈЕВ СПРЕМА "ПРЉАВУ БОМБУ"! НАТО доставио Украјини кључне елементе!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА