Најновије

ЗАХАРОВА: Став Париза о хапшењу Дурова одражава укидање слободе говора

Макрон и након Олимпијаде наставља да демонстрира "право лице државе", оценила је званична представница руског МСП-а.

Изјаве француских званичника о хапшењу оснивача Телеграма Павела Дурова одражавају уништавање вредности слободе говора, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, преносе "РИА Новости".

"Званични Париз не показује само презир, већ и укидање претходно декларисаних вредности, укључујући слободу говора", написала је Захарова на свом телеграм каналу.

Према њеним речима, изјава председника Француске Емануела Макрона о овом случају показује да за француског лидера Олимпијада, коју ће остати упамћена по церемонији отварања увредљивој за хришћане, још увек није готова, и да он "наставља да демонстрира право лице" државе.

Макрон изјавио је да се хапшење оснивача платформе Телеграм Павела Дурова на тлу Француске догодило у оквиру судске истраге која је у току и да ни на који начин није било резултат политичке одлуке.

Захарова је такође поново скренула пажњу на одбијање француског Министарства спољних послова да коментарише пхапшење Дурова због "поштовања француског правосудног система". Она је поставила питање и да ли то значи да Макрон није показао такво поштовање.

Подсетимо, Дуров је ухапшен у Паризу одмах по слетању из Азербејџана због тврдњи да је због несарадње са француским властима "крив за низ злочина који су се догодили у Француској", а у вези са којима је нека информација постојала на његовој мрежи. 

Дуров, иначе, осим руског има и француско држављанство.

ФСБ СПРЕЧИЛА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ЖЕЛЕЗНИЦУ: Ухапшен сарадник украјинских служби

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА