Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПРЕКО КУРСКЕ ОБЛАСТИ ИМА ПЛАН "Б" - Најавио победу у рату, план предао Американцима

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да Украјина има план победе у рату, а Курска операција је важан део тог плана. На конференцији за медије, Зеленски је најавио да ће план бити предат Сједињеним Америчким Државама, где ће га прво представити председнику Џоу Бајдену.

Према Зеленском, план садржи четири кључна дела. Прва компонента је Курска операција, друга је стратешка улога Украјине у глобалној безбедносној инфраструктури, трећа је „моћан пакет за принуђивање Русије на дипломатски завршетак рата“, док је четврта компонента економска.

„Прво ћу овај план представити председнику САД, јер од њега зависи успех овог плана – да ли ће нам дати оно што је потребно или не,“ изјавио је Зеленски. Он је додао да ће план бити представљен не само Бајдену, већ и потпредседници Камали Харис и Доналду Трампу.

Раније је Politico писао о овом плану, који укључује циљеве за далекометне ударе на територији Русије. Очекује се да ће шеф кабинета Зеленског, Андреј Јермак, и министар одбране Рустем Умеров представити овај план у Вашингтону.

ВЕЛИКИ РУСКИ ПРОБОЈ! Разваљује се инфраструктура, напад јаког интезитета (МАПА/ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА