Најновије

АГОНИЈА СЕ НАСТАВЉА: Дурову одређена кауција од 5 милиона евра

Руски технолошки бизнисмен и оснивач Телеграма Павел Дуров, који је данас саслушан пред француским судом, стављен је под судски надзор и забрањено му је да напушта Француску, објавило је Париско тужилаштво.
Дуров

Дуров

Уз то му је одређена кауција од пет милиона евра.

"Стављен је под судски надзор, између осталог уз услов да положи кауцију у износу од пет милиона евра, да се обавезно јавља у полицијску станицу два пута недељно, а забрањено му је да напушта територију Француске", наведено је у документу.

Тужиоци оптужују Дурова за шест кривичних дела, укључујући управљање онлајн платформом у сврху обављања незаконитих трансакција, за шта му прети до 10 година затвора и новчана казна од 500.000 евра.

Оснивач Телеграма се оптужује и за: одбијање да преда кључеве за шифровање; саучесништво у дистрибуцији дечје порнографије и трговини дрогом; прикривање злочина у оквиру организоване криминалне групе; одбијање да надлежним органима преда информације и документа за прислушкивање.

Бизнисмен је остао једини оптужени у случају Телеграм.

Француска је покренула прелиминарну истрагу против Телеграма у фебруару 2024.

Дурову је истражни судија претходно укинуо притвор како би га испитали на суду.

Тужилаштво у Паризу је раније објавило списак од 12 кривичних дела која му се стављају на терет. Међу њима су саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји наркотика, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преносе француски медији.

Павел Дуров је ухапшен по доласку на аеродром Бурже, у суботу, 24. августа, у оквиру опсежне истраге у којој је учествовало неколико полицијских и жандармеријских служби.

Прочитајте ОВДЕ о најновијем фалсификовању историје од стране Шиптара

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА