Најновије

ОПШТИ ЦИРКУС: Основан "про-литијумски" покрет "Копаћемо" - чланови анонимни због "опасности по живот"

У Србији је званично основан покрет "Копаћемо", на чијој се интернет страници наводи да окупља "све који верују у здраву, јаку и богату Србију и да му је циљ борба против дезинформација и подршка отварању рудника јадарита".
Једина фотографија за коју се сматра да су на њој снимљени чланови покрета...

Једина фотографија за коју се сматра да су на њој снимљени чланови покрета...

"Покрет 'Копаћемо' настао је као одговор на растући талас дезинформација које прете да зауставе пројекат Јадар", наведено је у саопштењу тог покрета.

На сајту покрета нису наведена имена оснивача, уз образложење да су за сада анонимни јер се, како наводе, "плаше за своје животе".

"Пропаганда страха која је узела маха претворила је пристојне људе у распршиваче екстремистичких ставова. Свако ко би рекао било шта супротно њиховим ставовима ставља му се мета на чело", наведено је на сајту тог покрета, на којем нема ни броја телефона, ни адресе.

Покрет "Копаћемо" навео је и да жели дијалог и размену мишљења, али на "цивилизованим основама", уз поруку: "Рудника мора бити!".

"Услед тренутних околности, наставићемо нашу борбу разбијања пропаганде страха о руднику јадарита анонимно", наведено је на сајту покрета.

Текст у одељку "Мисија и визија" насловљен је са "Спасимо рудник јадарита".

"Наша мисија је јасна и одлучна – да државни органи не зауставе пројекат 'Јадар' на основу лажи и пропаганде која се шири на друштвеним мрежама. Радимо на едукацији јавности, разбијању неистина и промоцији одговорног рударења", навео је "Копаћемо" у опису своје мисије.

Визија те организације је да је "рудник јадарита шанса да Србија постане лидер у региону, унапреди инфраструктуру, помогне животни стандард грађана и обезбеди стабилну економију за будуће генерације".

У одељку "О нама" наведено је да је реч о независном грађанском покрету који се залаже за отварање рудника јадарита као "кључног пројекта од националног значаја".

Прочитајте ОВДЕ о Вулиновим забранама

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА