Најновије

ПАЛИ И ЗАБОРАВИ: Група "Восток" објавила снимке удара ракетног система "Стрела-10" (ВИДЕО)

Посаде противваздушних ракетних система Стрела-10 јединица ПВО групе снага Восток поуздано штите јединице које се налазе на првој линији фронта од напада непријатељских ваздушних напада даноноћно, саопштило је руско министарство одбране и објавило видео снимак ових борбених дејстава.
Стрела-10

Стрела-10

Систем ПВО Стрела-10 је пројектован да контролише ваздушни простор помоћу оптичко-електронског система и уништава откривене ваздушне циљеве на малим висинама. На основу искуства стеченог током СВО, комплекс се показао као посебно ефикасан у идентификацији и уништавању различитих типова беспилотних летелица Оружаних снага Украјине.

Наоружање ПВО система се састоји од четири ракете смештене у лансерима контејнерског типа. Главно наоружање је противваздушна ракета на чврсто гориво 9М37 и њене модификације. Гађање се врши на висинама од 25 до 3500 метара, а на распонима од 800 до 5000 метара.

Систем ПВО Стрела-10 функционише по принципу „пали и заборави“. Када је мета откривена и циљана, оператер не мора да је прати. Остаје само да се лансира ракета, која ће се већ сама навести.

Према речима противавионских топџија групе трупа Восток, сада се на линији борбеног контакта интензитет употребе беспилотних летелица Лелека, Фурија, Ајкула и других авиона од стране непријатеља постепено смањује. Коптери су први, стоји у објави МО РФ.

Погледајте објављени видео материјал:

Погледајте ОВДЕ удар дрона-камиказе по украјинском тенку

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА