Најновије

ПОРУКА ИЗ ЦИА: Украјинци ће задржати руске територије "одређени период времена"

Украјинска војска намерава да "одређен период времена" задржи део руске територије који је освојила, а очекивана руска контраофанзива биће тешка борба, изјавио је данас заменик директора ЦИА Дејвид Коен.

Он је додао да ће руски председник Владимир Путин морати да се "суочи са реперкусијама у свом друштву" због губитка дела руске територије, пренела је агенција Ројтерс.

Украјина је 6. августа покренула упад у руски регион Курска, где је, како тврди, освојила 100 насеља, док руске снаге настављају да полако напредују у источном региону Доњецка. Украјина сада наводи да контролише више од 1.200 квадратних километара руског региона Курска.

Коен је казао да верује да ће Путин покренути контраофанзиву, али очекује да ће то за Русе бити тешка борба. Украјински председник Володимир Зеленски казао је у уторак да ће се рат са Русијом напослетку окончати дијалогом, али да Кијев мора да буде у снажној позицији, као и да ће представити план америчком председнику Џозефу Бајдену и његовим потенцијалним наследницима.

Путин је казао да сваки договор мора да почне од украјинског прихватања “реалности на терену”, што би значило да Русији остају знатни делови четири украјинска региона као и Крим, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА