Најновије

РИТЕР "ОГОЛИО" КУРСКУ ОПЕРАЦИЈУ: НАТО је напао Русију!

Северноатлантска алијанса не само да стоји иза напада на Курску област већ у тој акцији користи сопствене снаге, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер.
Скот Ритер

Скот Ритер

"Ово се догодило у Курској области: НАТО је напао Русију!", рекао је Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Денија Хајфонга и своју тврдњу поткрепио информацијама које је добио од шефа руског Одбора за борачка питања који је на терену.

Ритеру је речено да су снаге које су напале Курск биле опремљене по највишим НАТО стандардима, чак боље од већине јединица Алијансе, као и то да се на основу заплењене опреме и сведочења заробљеника отвара шира слика.

"Ове снаге све време комуницирају преко старлинк сателита, у реалном времену добијају податке о томе где се налазе руски положаји, док вештачку интелигенцију користе и за маневрисање, и за распоређивање брзих дронова нове генерације. Ово је НАТО војска, која говори пољски, француски, енглески... И она је напала Русију, заправо по налогу ове алијансе. То није била иницијатива украјинске владе", истакао је Ритер.

Током интервјуа некадашњи амерички обавештајац је рекао и да се на ситуацију у Курску не може гледати у смислу да је Русија прво напала Украјину, па да Украјинци сада могу да нападају Русију јер је РФ у фебруару 2022. одговорила на украјинске ратне злочине који датирају од пуча на Мајдану 2014, иза којег је стајала ЦИА.

Подсетио је да је Специјална војна операција кренула са циљем да заштити права руског становништва које је било изложено културном геноциду и масакрима.

"Украјина не може да почини злочин и онда каже: 'Пошто нас сматрате одговорним за овај злочин, онда ћемо напасти Русију.' Али чињеница је да Украјина није напала Русију. Снаге које су се тамо кретале су снаге које је изградио НАТО", закључио је Ритер.

Погледајте ОВДЕ ударе руског ракетног система Стрела-10

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА