Најновије

РУСКА АРМИЈА СПРЖИЛА ХАНГАР ХИМАРСА: Намамили припаднике Азова у замку, а онда је кренуо пакао

Рускa војска уништила је хангар у ком се налазио вишецевни ракетни систем ХИМАРС Оружаних снага Украјине у Сумској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

"У рејону насеља Кондратовка, у Сумској области, посада авиона Ваздушно-космичких снага Русије извршила је удар  по хангару на отвореном, у коме се налазио вишецевни ракетни систем америчке производње ХИМАРС", наводи се у саопштењу.

Услед удара уништени су лансер ХИМАРС, шест борбених комплета ракетне муниције, возило за транспорт и допуну муниције, као и возило за пратњу.

На снимцима које је објавило руско МО виде се експлозије, детонација муниције и пожар у хангару са ХИМАРС-ом Оружаних снага Украјине. Пошто је од извиђачких јединица добила потврду да је идентификована мета уништена, посада се безбедно вратила на аеродром, додаје се у саопштењу.

Руска артиљерија уништила је групу украјинских јуришника у Курској области, рекао је за "РИА Новости" представник руске службе безбедности.

"Руска артиљерија на локацији северозападно од села Бахтинка, Курска област, уништила је групу украјинских јуришника од седам припадника 82. засебне ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине", рекао је он.

Поред тога, руске трупе намамиле су у заседу и уништиле групу "азоваца" на северу Луганске Народне Републике код села Нововодјано, а процењује се да је елиминисан један вод, изјавио је потпуковник у пензији Андреј Марочко.

"Током извиђачких активности утврђено је да је група милитаната из 12. бригаде специјалних снага 'Азов' планирала јуришне операције северозападно од села Макејевка. На основу добијених информација донета је одлука да се у рејону Нововодјана привремено напусти неколико истурених положаја како би се на њих намамио непријатељ", рекао је Марочко.

Према његовим речима, украјински војници су насели на трик и заузели напуштене положаје, након чега су руски борци отворили ватру на њих.

Због тога су припадници бригаде "Азов" били принуђени да се врате на претходну линију и положаје уз губитке, а на основу прелиминарних података, процењује се да су Оружане снаге Украјине изгубиле један вод људи.

КИЈЕВ ВАН СВАКО КОНТРОЛЕ! Ево како спроводе нове мобилизације

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА