Најновије

САД СУ СПОНЗОР ТЕРОРИЗМА: Захарова о украјинским нападима на Курску област

Саопштењима да Украјина има могућност да западним оружјем гађа Курску област Запад оправдава злочине Кијева, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Сва ова саопштења и (шефа европске дипломатије Жозепа) Бореља и портпарола америчког Пентагона нису ништа друго, него оправдавање и охрабривање кијевског режима. То је најозлоглашеније спонзорисање тероризма“, истакла је Захарова на свом брифингу.

Она је подсетила да је спонзорисање тероризма у законима западних држава окарактерисано као један од најтежих злочина.
Захарова је додала да страни плаћеници активно учествују у нападу на Курску област, као и да се нимало не брину за животе локалног становништва, укључујући децу, а такође да су спремни да их искористе као живи штит.

Према њеним речима, Кијев активно шири дезинформације како украјински војници, наводно, помажу цивилима у Курској области.

Она је подсетила да су заробљени украјински војници испричали да их команда приморава да убијају цивиле, као и да пљачкају.

Услед тога, апсолутно циничнима се чине покушаји украјинске пропаганде да смишља лажне приче како су освајачи који су напали нашу земљу, наводно, безазлени и воде рачуна о потребама мирног становништва, оценила је Захарова.

Раније је Пентагон саопштио да САД дозвољавају Украјини да „извршава контранападе“ на Русију америчким оружјем током терористичког напада у Курској области.

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ изјавио је да би укидање забране на нападе Кијева западним оружјем на руску територију наводно, могло да допринесе мировним напорима, а такође је обећао да ће са министром спољних послова и министром одбране Европске уније разговарати о повећању подршке Кијеву у светлу напада Оружаних снага Украјине на Курску област.

РУСКА ОФАНЗИВА КРЕНУЛА: Шта се дешава у Курској области и каква је тактика

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА