Најновије

ВУЧИЋ О МАКРОНОВОМ ДОЛАСКУ: Бесана ноћ је пред нама...

Председник Србије, Александар Вучић, пред долазак Емануела Макрона, председника Француске, у Београд, говорио је за РТС и том приликом објаснио значај јачања сарадње са Француском.
Вучић

Вучић

Упитан да ли очекује да се ситуација са мостом на Ибру у Косовској Митровици промени након сутрашње посете француског председника Емануела Макрона, председник Вучић је рекао да су ставови Француске, САД и других чврсти по том питању.

"Али оно што је за нас важно, то је да са Макроном разговарамо о веома битним питањима. Погледајте како је посета подељена. Ићи ћете у посету 'Шнајдеру', што значи позив на сарадњу у области иновација, науке, технологије, вештачке интелигенције и долазак нових француских инвеститора. Обилазак онога што је важно на аеродрому, завршни радови, јер наш аеродром постаје највећи ваздушни хаб у овом делу Европе. Истовремено, то је показатељ како ће да раде француске компаније на метроу, где већ изводимо озбиљне радове и шта даље треба да чинимо и кроз њихове компаније везане за животну средину од 'Суеза' до 'Веолије', које имају велике послове и тек ће да имају", рекао је Вучић.

Напоменуо је да није све завршено када је реч о војнотехничкој сарадњи и куповини авиона "рафал".

"Бесана ноћ је пред нама и још није завршено. То би била велика ствар за нас, јер би значило огроман напредак у борбеној готовости и војној моћи Србије, сигурности наше земље. Ми нигде не изазивамо проблеме, нити то планирамо, нити то намеравамо. Ово је огроман сигнал поверења између Француске и Србије. Желимо само да сачувамо своју земљу, али тиме би Србија била многоструко, многоструко, многоструко јача. Имамо још једну ствар око које нисмо сагласни. Није то више питање цене, то је питање одређених гаранција. Ако то успемо да решимо, биће у реду, али око овога се мучимо већ четири дана", рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ о најновијем фалсификовању историје од стране Шиптара

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА