Најновије

ВУЛИН О "СПИСКОВИМА И ЗАБРАНАМА": У Хрватској је можда симпатично, у Србији није!

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин изјавио је данас на Палама да листе лица којима је забрањен улазак у Србију сачињавају надлежни органи на основу закона и безбедносне процене и истакао да свака земља има суверено право да каже да неки људи нису добродошли на њену територију, што не мора ни да се објашњава.
Вулин

Вулин

Вулин је рекао да је лепо кад они којима је на основу процене да представљају ризик по безбедност забрањен улазак у Србију кажу да неће ни доћи.

"Видите како је лепо кад се слажемо - ми мислимо да они не треба да дођу, они не дођу. Дивота", констатовао је Вулин, пренела је Срна.

Он је навео да сви којима је забрањен улазак у Србију и који јавно блате председника Србије Александра Вучића тајно покушавају да дођу до њега и да га моле да буду пуштени да уђу у земљу јер губе пуно новца.

"И све се врти око новца, све је новац", додао је Вулин, који је и члан Сената Републике Српске.

Он је упитао зашто исти ти људи који говоре за Србе да су геноцидан народ и да не плаћају ратну штету долазе у Србију.

"Ја да мислим тако лоше о људима у БиХ не бих никад дошао у Сарајево", казао је Вулин, који је на Плама био кум крсне славе Велике Госпојине.

Додао је да се не ради само о људима са естраде, већ о бројним криминалцима који су угледни у Сарајеву, а које Србија врати без аутомобила, пешице преко границе.

"И онда покушавају преко разних власти да се врате, али не могу", навео је Вулин.

Истичући да забрана уласка у Србију није ствар нечијег доброг или лошег односа, већ да се ради о безбедносним разлозима, Вулин је упитао да ли Србија треба да преузме безбедносни ризик да пусти на своју територију певача који је јако поносан јер је певао "нема попа да свети водицу, дође Насер на Божић у Кравицу", место где је на Божић заклано око 50 Срба, махом жена и деце.

Он је рекао да у време кад је био министар унутрашњих послова Србије није хтео да преузме тај безбедносни ризик да се неко освети том момку који је то певао.

"И ми све такве који славе Анту Готовину, говоре да су Срби геноцидан народ, певају како је сјајно што на Божић нема попа него је ушао Насер Орић треба да чувамо, да им дајемо обезбеђење и возила", пита Вулин, који истиче да не може да прихвати да Орић није ратни злочинац јер за то није осуђен.

Наводећи да свака земља има суверено право да каже да неки људи нису добродошли на њеној територији, што не мора ни да објашњава, Вулин је упитао колико би секунди требало да му Израел забрани улазак када би рекао да над Јеврејима није почињен геноцид у Другом светском рату.

"Свака земља има своје самопоштовање", нагласио је Вулин и констатовао да у Хрватској може бити симпатично ношење усташких униформи, али не и у Србији.

Прочитајте ОВДЕ о срушеном руској Сухоју

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА