Најновије

ЖЕСТОК УДАР НА СРБИЈУ: Шиптари опет "фалсификују" и ћарлијају!

Након што је Пошта Косова пустила у промет издање поштанских марки "Бронзани јарац" тврдећи да се та фигура чува у Музеју у Врању, реаговало је Министарство културе Србије и указало да је реч о још једном покушају злоупотребе културног наслеђа и упућивања лажних тврдњи и инсинуација, "са циљем промоције једнострано проглашене независности Косова и креирања непостојећег културног идентитета".
Косово је Србија!

Косово је Србија!

Из Министарства културе Србије демантовали су за Косово онлајн да се поменути артефакт налази у Музеју у Врању.

"Министарство указује да у контексту прогона и свакодневног угрожавања основних права Срба на Косову и Метохији, у ситуацији када привремене институције у Приштини очигледно немају никакву намеру да расветле макар иједан напад на српске цркве, манастире, гробља и споменике културе, Приштина наставља да манипулацијама, ревизионизмом и фалсификатима историје и културе, као делом њене једностране и деструктивне агенде, по правилу присваја и отима онај део културног наслеђа, који је, само захваљујући стицају околности, преживео вандализам", наводе из Министарства.

Поручују да овакав покушај манипулације не треба да изненађује имајући у виду дугу историју скрнављења, уништавања и угрожавања српског културног наслеђа на Косову.

Истина о односу Приштине према културном наслеђу, истичу, најбоље се огледа у чињеници да је српско културно наслеђе на Косову деценијама изложено систематском скрнављењу и уништавању у циљу брисања трагова свега што је српско.

"И уместо да створи бар минималне услове да српска културна и верска баштина не буде непрекидна мета екстремизма на простору Косова и Метохије, Приштина ради искључиво на једностраним пројектима у циљу обмане међународне јавности и покушају стварања утиска о тобожњем постојању неког 'косовског наслеђа'", указују из Министарства културе Србије.

Министарство културе ће наставити да посвећено штити културно наслеђе од свих насртаја и покушаја злоупотребе и неће дозволити да овакви покушаји остану без одговора, наводи се у саопштењу.

Погледајте ОВДЕ удар дрона-камиказе по украјинском тенку

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА