Најновије

КРЕМЉ О ХАПШЕЊУ ОСНИВАЧА ТЕЛЕГРАМА: Пружићемо помоћ Дурову

Портпарол Кремља Дмитриј Песков коментарисао је крађу руске имовине и ситуацију око Павела Дурова, који се налази под судским надзором у Француској.

Слање прихода од замрзнуте руске имовине Кијеву је "на руском језику речено – крађа", оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, поводом изјаве шефа европске дипломатије Жозепа Бореља да је Унија већ послала Украјини 1,4 милијарде евра од прихода на замрзнуту руску имовину.

"То су незаконите радње. Они ће свакако имати правне последице. Ово није ништа друго до незаконита експропријација – на руском језику, крађа – нашег новца, наше имовине", рекао је Песков.

Како су претходно објаснили из Европске комисије, Кијев неће директно примати приходе од руске имовине, већ ће Унија тај новац слати у мировни фонд за обештећење земаља ЕУ за оружје.

Према данашњој изјави Бореља, Унија и Кијев већ су почели да користе ове приходе. 

Дуров је и даље држављанин Русије, пружићемо му помоћ
"Дуров је и даље руски држављанин, што се тиче добијања француског држављанства, ми у вези са тим ништа не знамо, то се нас не тиче", рекао је Песков на питање новинара да прокоментарише ситуацију око недавног хапшења оснивача Телеграма, преносе "РИА Новости".

Он је истакао да, пошто је Дуров држављанин Руске Федерација, Москва планира да помогне Дурову уколико за тим буде било потребе и онолико колико то буде било могуће.

"Наравно, главно је да се оно што се дешава у Француској не претвори у политички прогон", оценио је портпарол Кремља. Додао је да, иако је председник Француске Емануел Макрон изјавио да хапшење оснивача Телеграма нема никакве везе са политиком, Москва "види да се Дурову стављају на терет одређене оптужбе, које ће у Кремљу наставити да прате".

Дуров је, подсетимо, приведен 24. августа на аеродрому у Паризу, одмах по слетању у Француску. Јуче, он је стављен под судски надзор, забрањено му је да напушта Француску и у обавези је да плати кауцију од пет милиона евра. 

Тужиоци оптужују Дурова за шест кривичних дела, укључујући управљање онлајн платформом у сврху обављања незаконитих трансакција, за шта му прети до 10 година затвора и новчана казна од 500.000 евра.

ШОК ПРЕОКРЕТ КОД ПОКРОВСКА: Руси приметили замку - брзи колапс украјинских снага уопште није случајан

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА