Најновије

"На периферији су примећени и они"! Кључни украјински град броји сате до одлучујуће битке, на снази драматично наређење!

Украјина је у среду известила да је 38.000 људи остало у Покровску, кључном логистичком чворишту у источном региону Доњецка, у којем је наређена хитна и обавезна евакуација. Док руске снаге јуре ка овом кључном логистичком чворишту, градом већ од‌јекује артиљерија, која се опасно појачава на периферији где су већ примечени и смртоносни руски ФПВ дронови.

- Тренутно је у граду Покровску остало 38.000 људи, укључујући око 1.900 деце - рекао је гувернер Доњецка Вадим Филашкин у изјави за Телеграм. Он је напоменуо да је град имао више од 80.000 становника пре него што је почео руско-украјински рат у фебруару 2022.

Филашкин је додао да међународне организације и волонтери помажу у евакуацији људи из Покровска и оближњих насеља, где су власти пре недељу дана прогласиле обавезну евакуацију.

Он је такође напоменуо да ће банке у граду наставити са радом до краја недеље, а од понедељка ће остати функционални само банкомати.

Украјинско министарство за реинтеграцију привремено окупираних територија објавило је обавезну евакуацију Покровског округа у Доњецку, посебно градова Покровск и Родинске, заједно са 12 села.

Покровск је постао кључни фронт у текућем рату, а Москва редовно преузима контролу над насељима током своје офанзиве.

Раније у среду, Русија је тврдила да је заузела насеље Комишивка, које се налази око 23 километра југоисточно од Покровска.

НЕМАЧКИ НОВИНАР О НАПАДУ НА КУРСК: Вратили смо се тамо где смо били 5. августа

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА