Најновије

Нова судска драма из пера бриљантног Стива Каване: „Педесет-педесет“ у издању Вулкана

То што сте невини не значи да ћете нужно бити ослобођени

Фото: Вулкан

У срцу сваког човека лежи дубока фасцинација правдом и истином. Ова људска потреба проналази свој одраз у многим уметничким делима, а једно такво књижевно остварење је врхунски трилер "Педесет-педесет" Стива Каване. Овај правни трилер не само да нас увлачи у свет неправедних судских поступака и сложених правних загонетки већ нас наводи да размишљамо о суштинским питањима правде, моралности и снаге људског карактера. Аутор бестселера "Тринаест" написао је још једну оригиналну причу која изазива зависност.

Централна фигура романа је Еди Флин, бивши преварант који је постао адвокат. Флинова трансформација у страственог бранитеља права чини основу за дубоке моралне дилеме које роман истражује. Кроз лик Едија Флина, Кавана нас води кроз лавиринте правних манипулација и емотивних турбуленција које прате суђење. Суочен са изазовом који изгледа безнадежно, Флин мора да користи своју оштроумност, храброст и етички компас како би се изборио за правду. Али ко је кривац и коју цену ће Еди платити овога пута?

Једно је сигурно, Стив Кавана ће шокирати своје фанове.

Александра Авелино је управо пронашла тело свог оца и одмах зове полицију. Верује да је њена сестра убица, и да је и даље у кући, са ножем у руци. Софија Авелино је управо пронашла тело свог оца и одмах зове полицију. Верује да је то урадила њена сестра Александра, и да је још у кући, закључана у купатилу. Обе жене иду на суђење у исто време. Заједничко суђење пред једном поротом. Али једна од ових жена лаже. Једна од њих је убица. А док седи у затворској ћелији и ишчекује суђење, помислили бисте да је то последње место на којем је очекивала да ће бити. Погрешили бисте.

Како суђење одмиче, постаје јасно да је ово више од једноставног случаја изненадног излива беса – ово убиство је дуго планирано и сасвим је јасно да Френк није био једина жртва убице…

„Мајсторски начин погрешног усмеравања и задржавања информација који ће вас натерати да се супротставите аутору, са сценама у судници које немају премца.“ – Гардијан

„Бриљантан концепт са свом софистицираношћу и интригом коју смо очекивали од Каване.“ – Д Сан

„Опојна мешавина бруталног убиства и судских смицалица.“ – НБ магазин

Кавана није створио само јунака у лику Едија Флина већ и рефлексију наших сопствених стремљења ка правди и истини, чиме је "Педесет-педесет" постао незаобилазно дело савремене правне литературе.

Непредвидив, смео и потпуно убедљив, светски бестселер бр. 1. Педесет-педесет доступан је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА