Најновије

СИЈАРТО: Будимпешта против одлуке да се Кијеву дозволи да користи оружје за напад на Русију

Уколико дође до напада далекометним оружјем, опасност од избијања рата ће се повећати, а ми то не желимо, објаснио је шеф европске дипломатије.

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто поручио је данас да је Будимпешта против одлуке да се Кијеву дозволи да без ограничења користи оружје добијено са Запада, укључујући и далекометно оружје. То би, како је оценио, могло довести до озбиљне ескалације.

"Ако на овој територији (у Украјини) буде било све више наоружања, ако дође до напада на руску територију далекометним оружјем, онда ће се повећати претња ескалације и опасност од рата ће постати озбиљнија. Ми то не желимо, тако да ћемо данас у Бриселу такође заступати мирољубив став", написао је Сијарто на Фејсбуку.

Коментар је уследио поводом неформалног састанка министара спољних послова земаља чланице Уније, на којем је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ данас изјавио да сматра да би Украјини требало дозволити да без ограничења изводи нападе по руској територији.

Сијарто је истакао да су кадрови принудне мобилизације у Украјини "сурови" и да Украјинци данас само чекају смрт. Ово "безумље" стога треба зауставити, поручио је он.

МУП и ФСБ Русије запленили више од 3.000 уређаја за шпијунирање

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА