Најновије

ШОК ПРЕОКРЕТ КОД ПОКРОВСКА: Руси приметили замку - брзи колапс украјинских снага уопште није случајан

Русија сумња у необично брз колапс фронта Оружаних снага Украјине у правцу Покровског, износећи верзије да је то део "лукавог плана" украјинске команде.

Руски публициста и војни историчар Норин сугерисао је да Украјина не шаље додатне резерве у Покровск, већ их баца у нову офанзиву у руској Курској области.
Познати руски војни блогер Јуриј Подољака сугерише да Украјина, "пуштајући" руске трупе у Покровск и Селидово, припрема удар на бокове руске армије која овде напредује: главни удар са севера на Очеретино којес у Руси недавно заузели и секундарни удар са југа.

Подољака сматра да ће Оружане снаге Украјине, ако успеју да продру 10-15 километара, пресећи руску логистику у правцу Покровског и срушити фронт.

"Сумњу подгрева и брзо повлачење Оружаних снага Украјине (на подручју Покровска, Мирнограда, Новогродовке, Селидова и Украјинска) да свим позадинским снагама, а истовремена истрајност у држању Карловке и области Невелског (што је изузетно важно за непријатеља само ако већ планирају напад својих резерви са севера на Очеретино и даље на југ)“, написао је Подољака.
Руски медији подсећају да постоје верзије брзог напредовања руских трупа у правцу Покровског и ван оквира украјинског "лукавог плана", а које су засноване на мало реалнијој логици.

Најчешћи сценарио који се спомиње је да је украјинска команда, одлучивши да "игра all-in", послала своје главне и борбено најспремније резерве на Курски фронт и сада Оружане снаге Украјине једноставно немају довољно снаге да зауставе напредовање руске војске на Покровском правцу где су Руси концентрисали своје главне резерве.

Украјински аналитичари наводе и хаос у руковођењу јединицама Оружаних снага Украјине на Покровском правцу и да команда не зна право стање на ратишту.

„Напад на Курску област – храбар“: Борељ позива на укидање свих ограничења за ударе на Русију

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА