Најновије

Стармер саопштио Британцима да им је земља у социјалној и економској црној рупи

У свом првом важном говору откако је преузео дужност премијера, Кир Стармер је Британцима предочио веома суморну слику стања у земљи, оценио је The Washington Post.

Признао је, поред осталог, да се земља налази у социјалној и економској „црној рупи“ и да ће се „ситуација пре погоршати пре него што ће постати боља“.

Вашингтонски лист подвлачи:

„Премијеров говор био је значајан по томе што је садржао ужасан опис модерне Велике Британије. Више пута је користио реч `гњијење` да опише стање у земљи коју води, упоређујући Велику Британију са кућом са трулим темељима којој је потребно више од фарбања фасаде.  Коментаришући недавне социјалне немире, Стармер је рекао да откривају дубоко нездраво друштво, ослабљено деценијом подела и пропадања“.

Стармер је саопштио Британцима да ће бити донети болни нови финансијски закони, а да ће порези порасти и социјални резови погодити чак и оне који се највише ослањају на помоћ владе - десет милиона старијих људи који чекају помоћ за своје рачуне за грејање.

Лабуристи су за то што је Британија данас у стању „рушевина и руина“ окривили своје главне политичке противнике, торијевце, преноси WP.

НЕМАЧКИ НОВИНАР О НАПАДУ НА КУРСК: Вратили смо се тамо где смо били 5. августа

Извор: Fakti.org
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА