Најновије

АМЕРИКА СЕ СПРЕМА ЗА ОДМАЗДУ ИРАНА: Издато хитно наређење!

Амерички носач авиона USS „Абрахам Линколн“ и неколико борбених авиона биће распоређено на Блиском истоку, док се очекује одмазда Ирана и његових савезника против Израела, саопштио је данас Пентагон.

Министар одбране САД Лојд Остин наредио је премештање „Линколна“, који тренутно делује на Пацифику, и пратње разарача на Блиски исток заједно са додатном ескадрилом борбених авиона.
Додатне балистичке јединице противваздушне одбране такође ће бити распоређене на Блиском истоку, не само за одбрану Израела, већ и за заштиту америчких снага у Ираку и Сирији које су биле на удару Ирана, саопштио је у петак Пентагон.

Портпарол Пентагона Сабрина Синг изјавила је да Остин припрема „више потеза како би се појачала заштита снага за америчке снаге“ и Израел, једна од њих свакако је премештање моћног носача авиона.
У телефонском разговору у четвртак са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, амерички председник Џозеф Бајден је рекао да ће САД обезбедити додатна војна средства како би „подржале одбрану Израела од претњи“.

Овај потез долази након убиства лидера Хамаса и Хезболаха у Бејруту и ​​Техерану ове недеље.

МЕЂУНАРОДНА ЛЕГИЈА ДОЖИВЕЛА ПОРАЗ! НАТО плаћеници се повлаче пред руским трупама!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА