Најновије

БРИТАНАЦ ГОТОВО СИГУРАН: Ближи се нова етапа сукоба у Украјини

Након пада Покровска, Часова Јара и Константиновке, почеће нова етапа украјинског сукоба, сматра британски експерт Александар Меркурис.

„Предстоји велика битка. Ако падну градови као што су Покровск и Часов Јар и Руси успеју да напредују даље, нападну град Константиновку са популацијом од 70 хиљада људи и заузму га, онда ћемо престати да гледамо ове споре борбе на које смо навикли“, рекао је он у свом блогу на Јутјубу.

По мишљењу аналитичара, такав развој догађаја ће постати реалност због неспособности Украјинаца да зауставе напредовање руских трупа.

„Темпо ће се убрзати и руке Русије почеће да пада много више територија, а цела природа војних операција ће се променити“, закључио је стручњак.

Министарство одбране Русије у суботу је саопштило да је група снага „Југ“ побољшала тактички положај и поразила 23, 24. и 72. механизовану, 59. моторизовану и 80. десантно-јуришну бригаду Оружаних снага Украјине, као и 103. и 109. бригаду у окрузима Краматорска, Константиновке, Часова Јара, Красногоровке, села Дилејевка и Катериновка (ДНР), а такође је одбила два контранапада 5. јуришне бригаде украјинске војске и 117. бригаде територијалне одбране и уништила три складишта муниције.

ПРОБИЈЕНЕ И ПРЕСЕЧЕНЕ ЛИНИЈЕ ЗА ТРАНСПОРТ НАОРУЖАЊА: Руска војска војска на корак од великог упада

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА