Најновије

БУДАНОВ НАЈАВИО НАПАД НА КРИМСКИ МОСТ! Русија упозорава- чист тероризам

Американци не могу ништа да граде у Украјини, ни мостове, ни демократију – могу само да уништавају, навела је Марија Захарова.

Нова изјава шефа Главне обавештајне управе Украјине (ГУР) Кирила Буданова о томе да Украјина ради на нападу на Кримски мост представљају тероризам у свом најчистијем облику, изјавила је представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова за "Известија".

Оно што задивљује је што је Буданов одредио рок – за неколико месеци, истакла је Захарова.

"Није ли то део предизборне кампање у САД током које се морају изнети убедљиви докази о 'достигнућима' Беле куће и Кијева?", упитала је Захарова и додала да ће Украјина, заједно са Белом кућом, у те сврхе одвојити још пар милијарди долара.

Американци не могу ништа да граде у Украјини, ни мостове, ни демократију – могу само да уништавају, навела је Захарова.

Кримски мост је постао симбол стваралачке силе, жеље руског народа за радом и миром, истакала је руска званичница. Ипак, званичници Украјине и НАТО-а отворено су позивали на уништење моста и извели су терористичке нападе услед којих су обични цивили изгубили животе и оштећена је цивилна инфраструктура, нагласила је Захарова.

На овај начин је реаговала на изјаву Буданова, који је у Русији проглашен терористом, о могућем рушењу Кримског моста у "наредним месецима".

"Радимо на томе", рекао је Буданов и потврдио да постоје шансе да мост буде нападнут.

Буданов није усамљен у својим намерама, шеф украјинске Службе безбедности (СБУ) Василиј Маљук је раније истакао да је Кримски мост једна од приоритетних мета за украјинску војску. А сличне планове су имали и немачки високи војни званичници, што је обелодањено, након што је главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан објавила аудио запис њиховог разговора.

Украјинска страна је више пута изводила терористичке нападе на Кримски мост. Осмог октобра 2022. године је у терористичком нападу погинуо четири особа и делимично су урушене две коловозне траке.

Мост је још једном нападнут 7. јула прошле године, када су погинула два цивила из Белгородске области, док је њихова ћерка преживела напад али је рањена хоспитаизована

Експлодирала мина у Крушику: Прави хаос у Ваљеву, има повређених

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА