Најновије

Њујорк тајмс: Иран ухапсио десетине осумњичених за умешаност у убиство Ханијеа

Међу ухапшенима су високи официри иранске обавештајне службе и војни званичници, а Иранци страхују да је велики безбедносни пропуст међу високим званичницима и омогућио убиство.

Иран је ухапсио најмање 20 особа због сумње да су повезани са убиством политичког лидера Хамаса Исмаила Ханије у Техерану, за које та земља оптужује Израел, објавио је "Њујорк тајмс", позивајући се на двојицу Иранаца упознатих са истрагом.

Међу ухапшенима су високи официри иранске обавештајне службе и војни званичници, а Иранци страхују да је велики безбедносни пропуст међу високим званичницима и омогућио убиство, преноси "Тајмс оф Израел".

Британски лист "Телеграф" раније је известио да је израелска обавештајна агенција Мосад ангажовала иранске агенте да поставе експлозив у кућу где је Ханије боравио, а затим га даљински детонирају, али је званичник Хамаса у Ирану рекао новинској агенцији Ал-Араби да је Ханијеа погодио ваздушни пројектил.

Ханије је убијен у среду у Техерану.

Иранска влада и Хамас окривљују Израел за његово убиство, али Тел Авив није ни потврдио ни демантовао умешаност.

Због убиства Ханијеа, Иран је запретио Израелу да ће се осветити, што је подстакло забринутост да може доћи до ескалације сукоба на Блиском истоку.

ГОРЕЛА ОДЕСА - УНИШТЕН И АЕРОДРОМ! Руска армија погодила много важне циљеве

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА