Најновије

ОВО ЋЕ БИТИ НЕЗАПМЋЕНИ УДАРАЦ АМЕРИЦИ! Цела земља препушта БРИКС-у права за експлоатацију нафте и гаса?

Постоји други свет и тај свет је отворен за Венецуелу, са свим својим политичким, дипломатским, културним, економским, финансијским, комерцијалним, духовним могућностима, поручио је новоизабрани председник Венецуеле

Венецуела би могла да додели права на експлоатацију нафте и гаса земљама БРИКС-а, изјавио је новоизабрани председник Николас Мадуро. 

"Ако они са севера и њихови сарадници у свету направе грешку свог живота, онда ће ти нафтни и гасни (споразуми) који су већ потписани прећи нашим савезницима из БРИКС-а", рекао је он, преноси РТ на шпанском. 

Председник Венецуеле, чију су победу на изборима оспориле САД и поједине земље Латинске Америке, подсетио је да "највеће инвестиције" у области нафте и гаса у Венецуели долазе из земаља БРИКС-а, додавши да овај блок има "портфолио могућности" који је привлачан за Каракас.

"Свет више не зависи од владајуће елите у Вашингтону", рекао је Мадуро и напоменуо да "постоји други свет и тај свет је отворен за Венецуелу, са свим својим политичким, дипломатским, културним, економским, финансијским, комерцијалним, духовним могућностима", као што је и Каракас "отворен за свет". 

Првобитно састављен од Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужне Африке, блок БРИКС-а се повећао 1. јануара, када су му се придружили Египат, Етиопија, Иран, Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати.

ГОРИ ФРОНТ ОД НОЋАС: Руске снаге их засуле ракетама, плен је ту

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА