Најновије

Породице ухапшених Срба: Куртијева полиција упала у зору и малтретирала укућане

Мештани Пасјана кажу да је у данашњем хапшењу Срба учествовало више десетина наоружаних припадника специјалних јединица тзв. косовске полиције.

Породице Срба ухапшених јутрос у селу Пасјане у Косовском Поморављу због наводних ратних злочина истичу да су ова хапшења до сада најагресивнији покушај привремених приштинских институција да иселе Србе и наводе да су приликом хапшења припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције малтретирали укућане.

Петар Цветковић, син ухапшеног Драгана Цветковића, рекао је за Тaнjуг да су јутрос око 6 сати припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције са маскама и под пуном опремом упали у њихову породичну кућу и лишили слободе његовог оца, а малтретирали остале укућане.

Он је истакао да су све укућане приморали да легну на под и да су претресали целу кућу, али да ништа нису пронашли.

"Лишили су слободе мог оца који је потпуни инвалид, доживео је мождани удар, има дијабетес, хендикепирана му је лева страна у потпуности и не може сам да се стара о себи. У јако је тешком здравственом стању, али се они нису обазирали на то уопште", каже Петар.

Додаје да је понудио да крене са оцем јер он сам о себи не може да се стара, али да се припадници тзв. косовске полиције нису на то обазирали.

Наводи да породица има сазнања да Драган налази у тужилаштву у Приштини, али да званичну информацију нису добили.

Наглашава да је ово још један вид притиска на преостале Србе из Косовског поморавља да се иселе.

"Како су упали у нашу кућу где живи нас једанаесторо, тако ће упасти у било чију кући на основу неких безвезних оптужби", рекао је Цветковић.

Срђан и Бојан Ничић, синови ухапшеног Драгана, кажу да су специјалне полицијске јединице РОСУ упале у њихову кућу јутрос, нешто пре шест сати и да су измалтретирали све, укључујући и Бојаново двоје деце старости три и пет година.

Бојан истиче да је његов отац ухапшен без икаквог разлога, а да је серија хапшења у Пасјану произвела огромно узнемирење Срба у том месту.

"Јутрос пре шест сати упале су косовске снаге специјалних јединица у двориште. Прво су ушли у стару кућу где су ухапсили оца, физички померили мајку и све испретурали. Онда су се спустили доле код нас јер имамо две куће. Био сам са супругом и двоје мале деце, једно је старо три, друго пет година. Само тако су нас испревртали.", каже Бојан Ничић.

Срђан наводи да су му припадници тзв. косовске полиције показали налог на ком је писало да је издат од стране тзв. владе Аљбина Куртија и додаје да је на списку било још становника села Пасјане.

Према његовим речима, припадници тзв. косовске полиције упали су у њихову кући око 6 сати јутрос, са дугим цевима.

"Нисам очекивао овакав упад у једној породичној кући. Немам никакве везе ни са војском, ни са полицијом, ни са криминалом", каже Срђан Ничић.

Истиче да је ово најагресивнији покушај Куртија да исели преостале Србе са својих имања.

"Видите како Аљбин Курти још једном покушава да исели преостале Србе који су остали на својим имањима. Вршили су и до сада притисак, али је ово најагресивније до сада", рекао је он.

Мештани Пасјана су поводом данашњих хапшења Срба у овом месту за понедељак најавили миран протест.

У селу Пасјане јутрос су ухапшени Драган Ничић, Слободан Јевтић, Драган Цветковић и Милош Шошић, док је у селу Босце ухапшен Ненад Стојановић.

АМЕРИКА СЕ СПРЕМА ЗА ОДМАЗДУ ИРАНА: Издато хитно наређење!

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА