Најновије

Све више Украјинаца жели почетак мировних преговора са Русијом

Према најновијем чланку у New York Times-у, све више Украјинаца је заинтересовано за почетак мировних преговора са Русијом. Овај помак у јавном мњењу је подржан резултатима анкета и изјавама лидера земље, које указују на постепену промену од става „никада никаквог споразума“ ка „могућем компромису у одређеном тренутку“.

Газета наводи резултате анкете Кијевског међународног института социологије, према којој је трећина испитаника спремна да уступи део територије Русији како би се окончала ратна дејства. Ово је три пута више него пре годину дана.

„Све више људи је спремно на то. Главни разлог је неиспуњена очекивања од прошле године, јер су многи људи имали више наде,“ изјавио је директор КМИС-а, Антон Грушецки. Овај коментар одражава растућу жељу за мирним решењем сукоба, услед продужених тензија и неизвесности.

У разговору са Украјинцима, новинари су често чули фразу: „Лош мир је бољи од добре свађе“. Овај став илуструје општу жељу за миром и стабилношћу, чак и ако то подразумева компромисе.

ПРОБИЈЕНЕ И ПРЕСЕЧЕНЕ ЛИНИЈЕ ЗА ТРАНСПОРТ НАОРУЖАЊА: Руска војска војска на корак од великог упада

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА