Најновије

ЗАХАРОВА: Отварање Олимпијских игара је било "лице" Француске? Ми мислили неки други орган

Званична представница руског МСП одговорила је француском председнику који је подржао уметнике који стоје иза церемоније отварања Олимпијских игара.

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова одговорила је француском председнику Емануелу Макрону који је стао у заштиту скандалозне церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу и рекао да је "Француска показала своје право лице".

"Много су помислили да није лице него нешто друго, други неки делови тела. Али, ако Макрон инсистира да је лице Француске сада онакво, онда свакако. Он боље зна", написала је Захарова на Телеграму. 

Отварање Олимпијских игара у Паризу обележила је бизарна церемонија са сатанистичким симболима и јахачима апокалипсе и још бизарнија, ЛГБТ "Тајна вечера" са дрег краљицама која је шокирала вернике.

Емануел Макрон је подржао уметнике који стоје иза церемоније отварања, а који су добили претње смрћу, и похвалио њихову "одважност", додајући да је шоу учинио Француску поносном.

Сцена, која је изазвала бес Католичке цркве, политичара крајње деснице у Француској, верске деснице у САД и хришћанског света јесте учешће на церемонији трансвестита и нагог певача који је представљао грчког бога вина Диониса, а нарочито сцена са транвеститима, односно "дрег краљицама", која је била пародија на чувену слику "Последња вечера" Леонарда да Винчија.

Организациони комитет Олимпијских игара извинио се католицима и другим хришћанским групама које су узнемирили призори са церемоније отварања ОИ. 

"Јасно је да никада није постојала намера да се покаже непоштовање према било којој верској групи", рекла је портпарол Организационог комитета Париз 2024 Ан Дешан и објаснила да је намера била да се представи и прослави толеранција заједнице.

"Ако су се људи нашли увређеним, наравно, заиста нам је жао", рекла је Ан Дешан.

ГОРЕЛА ОДЕСА - УНИШТЕН И АЕРОДРОМ! Руска армија погодила много важне циљеве

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА