Најновије

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ: Кијев панично најављује руску офанзиву на Херсон

Популарни украјински војни паблик „...Ванек“ објавио је забрињавајућу анализу стања на фронту, указујући на озбиљне проблеме у војном руководству и могућност новог руског напада на Херсон. Према извору, фронт на Донбасу је под великим притиском, посебно након последњих ротација које су, по њиховом мишљењу, довеле до губитка неколико важних упоришних тачака.

Осим Покровска, појавила се и претња око Угледара, а у ресурсу се наводи да би Русија могла да удари на Херсон. Аутор изражава забринутост због нејасних премештања украјинских трупа и недостатка јасне стратегије.

У тексту се такође истиче да на терену постоји недостатак дисциплине и комуникације, што додатно усложњава ситуацију. Поред тога, након губитка пилота F-16 Алексеја Месе, наводи се да је украјинска војска у "новом рунду мортал комбата" и да би неколико таквих пораза могло довести до „фаталитија“.

Закључак ресурса је да украјинско војно руководство мора брзо да се организује и осигура бољу координацију, јер следећи напад може бити кључан и може довести до озбиљних последица ако се не предузму хитне мере.

КИЈЕВ У ПОТПУНОМ РАСУЛУ! Украјински војни врх у побуни, ко је човек који је оптужен за издају и шпијунажу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА