Најновије

ВАШИНГТОН ЗАПРЕТИО ПРИШТИНИ: Ваши поступци утицаће на квалитет наше сарадње

Акција приштинске полиције није координирана ни са једним елементом међународне заједнице, тврди америчка амбасада у Приштини.

Америчка амбасада у Приштини огласила се саопштењем у којем понавља забринутост и разочарање континуираним некоординисаним акцијама које предузима влада тзв. Косова које и даље имају директан и негативан ефекат на припаднике српске заједнице и других мањинских заједница на Космету.

"Питања у вези са структурама на Косову које подржава Србија треба да се решавају кроз дијалог који води ЕУ. Ова акција није координирана ни са једним елементом међународне заједнице", наводи се у саопштењу.

Амбасада тврди да су САД и међународни партнери су тражили од Приштине да као приоритет постави координацију са међународном заједницом и да не предузима једностране акције по питањима која су на дневном реду дијалога уз посредовање ЕУ.

"Неуспех владе Косова да одговори на ове захтеве одражава стварно и све веће погоршање нашег партнерства. Као што смо раније приметили, некоординисано деловање владе Косова доводи грађане Косова и војнике КФОР-а у већи ризик, непотребно ескалира регионалне тензије и подрива репутацију Косова као поузданог међународног партнера", пише у саопштењу.

Додаје се да је САД поносна што је подржала успостављање и професионализацију тзв. Косовске полиције током много година као део наше посвећености унапређењу безбедности и стабилности, приштинска стална инструментализација тзв. Косовске полиције за спровођење некоординисаних акција није у складу са обећањима да ће „наставити консултације и координацију са међународном заједницом".

"Поступци владе ће утицати и на квалитет и природу наше сарадње са Министарством унутрашњих послова и њему подређеним елементима", поручује америчка амбасада.

Припадници специјалне јединице такозване Косовске полиције упали су данас после подне у зграде Привремених органа у четири српске општине на северу - Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.

ВЕЛИКА СМЕНА У КИЈЕВУ! Зеленски направио хаос, смењен командант Ваздушних страна Украјине

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА