Најновије

ЗЕЛЕНСКИ НАПАРАВИО ХАОС СА КУРСКОМ: Русима отворен пут у велику офанзиву

Одлука председника Украјине Владимира Зеленског да пошаље војске у напад на Курск изазвала је оштре критике од стране војних стручњака и аналитичара.

Према "Financial Times", овај потез је оставио стратешки важан Покровск без довољне одбране, што је омогућило руским снагама да убрзају своје напредовање и ослободе више од 20 насеља готово без отпора. Сада се руске трупе налазе на само 8 километара од Покровска.

Украјински војници, новинари и аналитичари указују на системске пропусте и "хаос" у командној структури украјинске армије. Официри истичу да се многе позиције напуштају због недостатка људства и муниције, што доводи у питање способност Украјине да задржи контролу над стратешким локацијама.

Стручњаци из Frontelligence упозоравају да, иако украјинско руководство још увек има шансу да ојача фронт, пад Покровска би могао имати катастрофалне последице по целокупну источну линију одбране Украјине. Ако руска војска успе да заузме Покровск, то би могло отворити пут за њихово напредовање ка Дњепру и озбиљно угрозити логистичку подршку у читавом региону.

УКРАЈИНА У ПРОБЛЕМУ: Недавно мобилисани Украјинци беже на прву експлозију

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА