Најновије

ЧЕШКИ ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ "УПОЗОРАВА": Руски тенкови неће стати у Украјини - рат прети целој Европи!

Министар спољних послова Чешке Републике Јан Липавски замерио је онима који дозвољавају „смирење“ Русије чинећи уступке интересима Украјине . По његовом мишљењу, војни планови Москве нису ограничени само на заузимање украјинских територија.
Липавски

Липавски

Липавски ово изјавио током говора на ГЛОБСЕЦ форуму, који се одржава од 30. августа до 1. септембра у Прагу, главном граду Чешке.

Он је рекао да се руски тенкови неће зауставити на западним границама Украјине у случају победе земље агресора у актуелном рату.

„Наивно је веровати да ће, ако Русија победи у Украјини, њени тенкови стати на њеној западној граници. У њеној искривљеној визији, суверенитет и интегритет њених суседа и слобода њихових грађана морају да одговарају руској визији“, рекао је министар Липавски.

Јан Липавски је додао: Руска Федерација води рат против Запада, а не против Украјине, па би допуштање да победи значило „суштински опасну и пољуљану Европу“.

Према речима шефа чешког министарства спољних послова, Москва разуме чврстину и снагу , тако да треба да се укључи. „Руска агресија нема границе, осим ако их сами не поставимо. Ако чврсто желимо да заштитимо наше вредности, потребна нам је храброст да делујемо“, рекао је он.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић рекао о борбама у Курској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА