Најновије

ОБЈАВЉЕНО КО СВЕ НАОРУЖАВА УКРАЈИНЦЕ: У Европи највише Немачка - да ли вас то чуди!?

Сједињене Америчке Државе су главни извозник оружја у Украјину, а највећи снабдевач Кијева из Европе је Немачка, рекао је за РИА Новости амбасадор руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошњик.
Меци...

Меци...

Према његовим речима, Берлин је Кијеву испоручио оружје у вредности од 30 милијарди евра.

"Приликом напада на Курску област користи се тенковско наоружање, оклопна возила произведена у САД, Немачкој, Пољској", додао је Мирошњик.

Нагласио је да све земље које су биле укључене у нападе на Курску област добро знају да је њихово оружје коришћено за убијање цивила, иако то неће да признају. Како је рекао, напади на Курску област сада се највише изводе НАТО муницијом у калибру 155 милиметара и дроновима. 

"Доћи ће време када ће морати да се одговара за набавку (наоружања), саучесништво, подршку кијевског режима, јер су то глобални злочини", закључио је он.

Мирошњик је нагласио да је за Русију један од приоритета организовање трибунала за злочине кијевског режима, који би, како је објаснио, могао да буде одржан у међународном формату, са страним посматрачима. Власти, како је додао, сада разматрају могуће варијанте, и "у право време, на правом месту" одлука ће бити донета. 

"Како се може променити став земље према људима чији су најмилији умрли, а нико није одговарао? Како мајка може да опрости или заборави да убица њеног сина није седео на оптуженичкој клупи и није одговарао? То је немогуће. Одговорност за почињене злочине је најбитнији приоритет од којег Русија неће одустати", изјавио је руски званичник.

Прочитајте ОВДЕ о борбама у Курској области

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА