Најновије

УКРАЈИНСКИ ПОРУЧНИК У ОЧАЈУ ОПИСАО РАСПАД ФРОНТА КОД ПОКРОВСКА: Знате ли шта раде кад чују експлозију?

Украјински официри се жале да они који су мобилисани у Красноармејску (украјински назив за Покровск) уопште нису спремни за борбу, пише Фајненшел тајмс.

"Они су у омамљености... не знају шта да раде у правој борби", цитира лист украјинског поручника чије су трупе на првој линији фронта.
Додао је да се многи од мобилисаних "окрену и беже на прву експлозију".

Подсетимо, часопис Економист, науспеси Украјине на правцу Покровска повезани су са општом исцрпљеношћу и недостатком војног особља. Такође, према ономе што говоре војници, проблеме погоршавају "идиотска" наређења команде.
Интернетом су навелико кружили видео снимци мобилизације на силу у Украјини, на којима представници војних канцеларија, често премлаћују и на силу минибусевима одводе мушкарце у непознатом правцу.

Према писању листа, Украјина је распоредила јединице специјалних снага да нападну руску територију, а у правцу Покровска украјинске оружане снаге покушавају да запуше рупе неискусним формацијама.

Закон о јачању мобилизације у Украјини ступио је на снагу 18. маја. Документ обавезује све обвезнике војног рока да ажурирају своје податке у војном регистру у року од 60 дана од дана ступања закона на снагу.

Да бисте то урадили, потребно је да дођете лично у војну регистрацију или да се пријавите на "електронски налог регрута".

Иначе, позив ће се сматрати урученим чак и ако га војни обвезник није видео лично: датумом "уручења" позива сматраће се датум када је документ печатиран са немогућношћу личног уручења. Предлог закона предвиђа да војни обвезници морају стално да носе са собом војну легитимацију и да је предоче на први захтев запослених у војном регистру и полиције.

Украјинске снаге су од почетка борби у Курској области изгубиле 7.800 војника и 75 тенкова, саопштило је руско министарство одбране.

ВЕЛИКА СМЕНА У КИЈЕВУ! Зеленски направио хаос, смењен командант Ваздушних страна Украјине

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА