Најновије

ВОЛТ ЗАБРАЊИВАО РУСИМА ДА РАДЕ: Онда је Србија устала на ноге, а ово је епилог

Друштвеним мрежама ових дана кружи објава да је компанија за доставу "Волт" забранила запошљавање грађана Руске Федерације. Корисници су поделили "важно обавештење", односно мејл који је послат партнерима компаније у Србији, а у којем пише да "свака нова активација партнера достављача убудуће неће примати руске држављане".

Даље се наводи да је небитно да ли имају документа Србије или не и упућује се молба "да их уопште не узимате у обзир нити да исте зовете или питате, неће имати уопште шансе да буду активирани". Наводи се и да ће, ако компанија открије да руски држављанин ради на лажном налогу, исти послодавац бити санкционисан и да уопште неће више имати прилику да активира нове партнере достављаче.

Из компаније "Волт" су демантовали ове наводе и у одговорима на питања РТ Балкан су навели да су покренули интерну истрагу како би разумели шта се догодило и зашто. Додали су и да ће, "на основу чињеница и извештаја, предузети неопходне корективне мере".

"Свака дискриминација, било на основу етничке припадности, пола, политичког опредељења или других личних особина, потпуно је противна вредностима наше компаније. 'Волт' има политику нулте толеранције за било коју врсту дискриминације. Ова политика се односи на све у нашем разноликом тиму од преко 12.000 људи, који представљају више од 100 националности и десетине етничких група, порекла, веровања и ставова", навели су из компаније.

Они су додали да "Волт Србија" блиско сарађује и подржава интеграцију свих, као и руских држављана, кроз индиректну сарадњу са партнерима достављачима путем својих пословних партнера, али и са бројним руским ресторанима, продавницама који се налазе на "Волт апликацији", без изузетка све док испуњавају неопходне услове за рад на њиховој платформи у Србији, као што је поседовање релевантних дозвола.

Финску компанију "Волт" је у мају 2022. преузела америчка компанија "Дор Даш" (DoorDash).

ОВО СЕ ПРВИ ПУТ ДЕСИЛО! Ратовали за Украјину па побегли у своју земљу, они их изручили назад Москви

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА