Најновије

ВУЧИЋ ПРИЗНАО САДА И ЈАВНО: Ништа од придруживања Европској унији

Председник Србије изјавио је да није оптимиста по питању процеса интеграције Србије у ЕУ до 2028. године и да не верује да ће се то догодити те године, као и да је његова процена да се то неће догодити пре 2030. године.

Вучић је то рекао на панелу „Придруживање Западног Балкана ЕУ“ који се одржава у оквиру Глобалног безбедносног форума, надовезујући се на изјаву председника Црне Горе Јакова Милатовића који је навео да је циљ Подгорице да у ЕУ уђе до 2028.

„Нисам оптимиста, сви увек виде неке прилике, виде неко поновно оживљавање процеса, али ја не верујем, и не верујем да ће Црна Гора бити 2028. део ЕУ, као што нећемо ни ми. Ми овде имамо интересе ЕУ који се разликују с времена на време, од наших интереса. И верујем да ако неко од нас постане део ЕУ, то не може пре 2030. године, а и то је питање.

Имамо различите процене будућности ЕУ, али сви желимо да будемо део, али нисмо сигурни како ће ситуација изгледати у ЕУ у будућности. Очигледно је да Украјина и Модлавија добијају значај, што је разумљиво, а у исто време, постоји умор и исцрпљеност и видећемо шта ће се десити.“, рекао је Вучић.

Он је додао да Србија мора да спроведе бројне реформе, али да ће и ЕУ ће морати да прихвати чињеницу да имамо различите погледе на одређена питања, одређене проблеме које треба да решимо.

„Нисам дошао никога да лажем, хтели сте да кажем да ћемо бити, а нећемо. Неће се то догодити, не желим да лажем свој народ. Ви сте рекли да Украјинци треба да буду победници, ја сам рекао у реду, али видећемо да ли ће тако бити. Кажем оно што мислим и на жалост чини ми се, да сам у бројним случајевима био у праву“, истакао је Вучић.

Вучић се на маргинама Форума претходно састао са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, као и са председником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, председником Финске Александром Стубом, а имао је и одвојен састанак са Билчиком.

ШТА ТО КФОР РАДИ НА МОСТУ? Сумњиве вежбе као да се нешто спрема (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА