Најновије

Вулин о "рафалима" и Москви: Куповина француских авиона неће негативно утицати на односе са Русијом

Русија се према Србији односи као према равноправном партнеру и ово је још један пример када Москва, у случају Београда, није ставила своје интересе испред српских, поручио је потпредседник Владе Србије за руске медије.

То што је Србија потписала уговор о куповини војних авиона "рафал" од Француске неће негативно утицати на њене односе са Русијом, оценио је данас за ТАСС потпредседник Владе Србије Александар Вулин.

"Куповина авиона 'рафал' извршена је из војних и практичних разлога и ни на који начин неће негативно утицати на односе Републике Србије и Руске Федерације. Србија остаје војно неутрална и неће се придружити антируској хистерији или било ком облику антируских санкција", прецизирао је Вулин.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков јуче је, подсетимо, кратко прокоментарисао потписивање споразума између Београда и Париза, рекавши да је то "избор српских пријатеља" и да је "природно да се свака земља руководи економским и другим мотивима при доношењу оваквих одлука".

Вулин је данас истакао да је реакција руског руководства на куповину 12 француских "рафала" показала да се Руска Федерација с поштовањем, "као равноправан партнер" односи према Републици Србији, констатујући да су Москви "Срби на томе захвални".

Како је објаснио, "Русија је и у овом случају показала колико јој је Србија драга, али и због чега је то земља коју воде људи који се поштују у целом свету, јер је Русија и овога пута исказала поштовање према Србији и није ставила своје интересе изнад српских".

"Да је било другачије, да је Србија купила 'мигове', да ли би се НАТО и ЕУ понашали на исти начин?", упитао је потпредседник Владе Србије.

ОВО СЕ ПРВИ ПУТ ДЕСИЛО! Ратовали за Украјину па побегли у своју земљу, они их изручили назад Москви

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА