Најновије

ЗЕЛЕНСКИ УПУТИО АПЕЛ: Дозволите нам да користимо оружје за дубинске ударе на руске базе

Украјински председник Володимир Зеленски данас је апеловао на западне савезнике да дозволе да се њихово оружје, укључујући далекоменте гранате и ракете, користи за нападе на војне аеродроме и базе на територији Руске Федерације.
Зеленски...

Зеленски...

''Апелујем на САД, Велику Британију, Француску и Немачку: потребна нам је способност да заиста и у потпуности одбранимо Украјину и Украјинце. Руски терор се може зауставити само на један начин: ударом на непријатељске војне аеродроме, базе и логистику'', рекао је Зеленски у вечерњем обраћању.

Он је истакао да је ослобођење украјинског ваздушног простора од напада руских вођених ваздушних бомби битан корак ''да се Русија примора да тражи прекид рата'' и да се склопи праведан мир, преноси Укринформ.

Зеленски је подсетио да су руске снаге јутрос поново напале Сумску и Харковску област вођеним ваздушним бомбама, напоменувши да ''руски терор'' може да се заустави само ударима украјинских снага на руске базе и логистику, као и да Украјина о томе разговара са партнерима.

Украјински лидер још једном је апеловао на савезнике да што пре испоруче обећане системе ПВО, што је, како је рекао, сада посебно важно како би се заштитила деца која поново крећу у школу.

''Имамо договоре са вама у вези са ПВО и ракетама за системе ПВО. Важно је да се све спроведе што пре. Ових дана радимо још активније (на) додатним системима ПВО“, рекао је он савезницима, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ о Трампу и марихуани

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА