Најновије

МАСК НАЈАВИО КРВОПРОЛИЋЕ! Избија грађански рат у Британији? Горе полицијске станице, жесток обрачун у градовима широм земље! (ВИДЕО)

Амерички предузетник Илон Маск предвидео је грађански рат у Великој Британији услед масовних нереда, у објави на друштвеној мрежи Икс.

Протести у Британији почели су да ескалирају након убиства троје деце ножем. Новине Тајмс су известиле да се током викенда очекује најмање 35 протеста.

- Грађански рат је неизбежан - написао је Маск, коментаришући један од видео снимака протеста у британским градовима.
Подсетимо, неколико полицајаца повређено је у новом таласу насиља на улицама британских градова у суботу, четвртог дана немира због убистава три девојчице у северозападној Енглеској раније ове недеље.

Нереди у којима су учествовале стотине људи који протестују против имиграната избили су последњих дана у неколико градова, након што су се на друштвеним мрежама прошириле лажне информације да је осумњичени за масакр био радикални муслимански имигрант.

Полиција је саопштила да је Аксел Рудакубана (17), осумњичен за напад ножем на часу дечјег плеса у Саутпорту, рођен у главном граду Велса Кардифу, али су антиимигрантски и антимуслимански протести настављени и прерасли у насиље и нереде.

Полиција Ливерпула саопштила је у суботу да је неколико полицајаца повређено док су покушавали да угуше "озбиљне нереде" у центру града.
Власти у граду Халу на истоку Енглеске саопштиле су да су четири особе ухапшене, а три полицајца повређена у протестима који су укључивали бацање флаша.

Издати су савети за повећање безбедности у џамијама широм земље, док је полиција распоредила додатне снаге.
Нови британски премијер Кир Стармер, изабран почетком јула, налази се пред првим великим тестом. Он је осудио "екстремну десницу" за насиље и подржао полицију у предузимању оштрих мера.

У суботу је разговарао о нереду са министрима, саопштила је његова канцеларија.

Стармер је у суботу рекао да "нема изговора за насиље".

Туче и насиље избили су и у Лидсу и Манчестеру, као и у Ливерпулу, где су демонстранти бацали јаја, лименке пива и димне бомбе.

У Белфасту су нека предузећа пријавила материјалну штету. Неколико људи је ухапшено у Лондону, укључујући и једну због нацистичког поздрава контрадемонстранту.

Четири полицајца повређена у нередима у петак увече пребачена су у болницу, а 12 особа је ухапшено, рекао је новинарима у суботу главни надзорник Сандерленда Марк Хол.

- Ово није био протест. Ово је било неопростиво насиље и неред - рекао је Хол.

Најмање 30 протеста планирано је широм Велике Британије овог викенда, преноси Би-Би-Си, заједно са бројним контрапротестима антирасистичких група.

ВЕЛИКИ ПОРАЗ УКРАЈИНЕ! Русија после 10 година пробила главну линију фронта

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА