Најновије

МЕДВЕДЕВ О РАЗМЕНИ ЗАРОБЉЕНИКА: Била је то тешка шаховска партија у којој је Русија прошла боље

Било је тешко, али се ипак све одиграло у нашу корист, што су западни медији и политичари већ признали, оценио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације.

Највећа размена заробљеника у новијој историји је резултат преданог рада наших одељења и наших иностраних "партнера", а Русија је прошла далеко боље од западних земаља, оценио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев 

"Била је то веома тешка шаховска партија, која се играла на основу најбољег искуства, трајала је заморно дуго и понекад се чинило да иде у цугцванг (прим. прев. позиција у шаху у којој сваки потез играча доводи до погоршања његове позиције)", написао је Медведев на Телеграму. 

Русија је морала да инсистира на својим циљевима, а да не доведе ситуацију у ћорсокак, навео је Медведев.

Притом, како је напоменуо, и "западни пријатељи" су у одређеном тренутку показали дужни прагматизам и склоност разумним компромисима. "Било је тешко, али се ипак све одиграло у нашу корист, што су западни медији и политичари већ признали".

Медведев је у својој објаву посебну пажњу посветио "квалитативном саставу" размене.

Русија је вратила људе који су предано радили за отаџбину, чланове специјалних служби који су доприносили интересима Русије, оценио је Медведев.

"Био је то рад за неке опасан по живот, зарад просперитета наше земље. Некима се можда свиђа њихов рад, другима не, али је он је неопходан и практикује се у свим земљама света", навео је Медведев.

Без сумње, наставио је, грађани који су се вратили су родољуби који су извршили подвиг и зато заслужују државне награде које им је обећао председник Владимир Путин.

"Кога је наша држава дала заузврат, ко су ти људи", упитао је Медведев и одговорио да су неки од њих странци који су починили кривично дело, а други су осуђени шпијуни.

Што се тиче шпијуна, све је јасно, радили су у интересу своје земље, навео је Медведев.

Али што се тиче "ових других", грађана Русије који су за свој животни циљ одредили да униште сопствену државу – они су издајници, ако не у правном смислу, онда, у моралном, навео је Медведев.

"Није битно да ли је реч о такозваној несистемској опозицији, која је, с пеном на устима и избаченим језиком тежила власти. Или о онима који су искрено, до коске мрзећи своју Отаџбину, и речју и делом покушали да униште општи грађански мир и идеолошке темеље друштва", написао је бивши председник Русије.

Такви људи су, како је Медведев оценио, егзистенцијална претња за постојање модерне Русије. "Они су слуге наших непријатеља. Зато их страни лидери радо прихватају, свесни да су они истинска нада у распад Русије", закључио је.

"Нека се и даље гуше лајањем, сањајући да цепају нашу земљу, а у исто време, као што сам већ написао, нека не забораве да није дуговечно њихово постојање на овом свету, нек се пазе и, да скратим причу – нека горе у паклу", поручио је Медведев.

ПАКЛЕНИ ИСТОК: И Газа и Израел хоризонти смрти

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА