Најновије

САД КРЕЋЕ ПРАВИ ХАОС! Иран рекао велико не, креће у акцију

Техеран није брига ако најављени напад изазове рат, тврде анонимни званичници за амерички лист.

Иран је одбио захтеве САД и појединих арапских земаља да ублажи свој одговор на убиство лидера политичког крила Хамаса, Исмаила Ханијеа, кажу извори за "Волстрит џорнал".

Извори за амерички лист тврде да је "Иран арапским дипломатама саопштио да га није брига ако одговор изазове рат".

Техеран и Хамас сматрају Израел одговорним за убиство Ханијеа у Техерану након инаугурације новог иранског председника Масуда Пезешкијана, иако Тел Авив није званично преузео одговорност.

Врховни вођа Ирана, ајатолах Али Хаменеј, наредио је директан напад на Израел као одговор на убиство Ханијеа, како је ове недеље објавио "Њујорк тајмс", позивајући се на своје изворе.

Медији на хебрејском су претходно пренели да амерички званичници очекују да ће одговор Израела бити жешћи него што је био у априлу, када је Техеран испалио стотине дронова и пројектила на Израел у априлу.

Позивајући се на своје изворе, портал "Аксиос" је данас пренео да амерички званичници очекују да би напад могао да се догоди већ у понедељак.

Медији су јавили да америчко ваздухопловство шаље ескадрилу стелт ловаца пете генерације "Ф-22 раптор" на Блиски исток због претње нападом Ирана и његових савезника у региону на Израел. Детаљно се наводи да Пентагон такође шаље још крстарица и разарача са одбрамбеним способностима од балистичких ракета.

РУСИ ПУСТИЛИ ВИШЕЦЕВНИ БАЦАЧ РАКЕТА НА ТЕРЕН: Грми све, небо као ватромет, украјинску армију чека пакао (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА