Најновије

ЗАПАД ХОЋЕ ДА ОКРЕНЕМО ЛЕЂА РУСИЈИ: Несторовић причао о тактици која је увелико спремна

Ми ћемо бити увек, иста, неуралгична тачка, где ће на нама вежбати строгоћу. Њима је јако стало да нас понизе. Кад је био Шолц, одмах су рекли - ево, највећи руски савезник је окренуо леђа Русији. Животни сан им је да виде како су Срби отишли од Руса и како су се окренули Западу. То неће да виде. То овде неће да се деси, каже Бранимир Несторовић.

Гостујући у емисији “Маша и…” професор доктор Бранимир Несторовић коментарисао је актуелна дешавања у свету – од скандалозне церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу до покушаја атентата на Доналда Трампа.

„Мислим да је дошло до неке нагодбе унутар те америчке дубоке државе. Они су схватили да не могу више да гурају ову причу са Бајденом и са Камалом. Једноставно, то је дошло до апсурда. Они имају човека који не зна да је председник. Он се сетио да је председник, кад су му тражили да да оставку. Демократска странка Америке није хомогена структура.

Они имају то ултралиберално крило, али постоји једна врло јака евангелистичка, значи хришћанска струја. И мислим да је ту пала нека врста договора. Делује као да је дошло до неког помирења, као да Трамп ту треба да одигра неку улогу помиритеља, да не таласа много, да не уводи у неку велику нестабилност САД. И многи људи који се разумеју, кажу да ће Америка вероватно променити свој курс“, поручује Несторовић.

Лидер покрета “Ми Снага Народа” открио је и које ће бити тачке усијања на геополитичкој сцени у наредном период.

„Израел је епицентр, зато што је Израел та држава која је у ствари ту постављена да контролише путеве нафте. Мислим да тамо прети озбиљан рат. И чини ми се да Нетанијаху свој спас, јер он је политички мртав у Израелу, тражи баш у једном великом сукобу са Ираном. Они просто провоцирају Иран, Иран се држи доста уздржано. Чак је и Трамп безусловно за подршку Израелу. Једноставно, амерички естаблишмент је увек на страни Израела 100% без икаквих ограничења. И то је, чини ми се, сад тачка број једна. Зато што ће се Украјина хладити, јер је свима јасно да Украјина не може да победи“, закључио је професор.

ПАКАО И ЊУЈОРКУ: Руске снаге кренуле у жестоке упаде, креће велика бежанија

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА